• English
  • Romana
Soiuri de pomi

Soiuri de pere:

 
Napoca 
 
 
Păr de vară.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie (120-170 g). Formă piriform regulată, cu gâtul scurt şi uşor subţiat spre vârf. Coaja netedă, lucioasă, subţire, de culoare galbenă, cu rumeneală discretă pe partea expuse la soare, cu puncte subcutanate brun-gălbui. Pulpa de culoare alb-gălbuie, crocantă la început, suculentă, dulce, plăcut acidulată.
Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Formează o coroană larg piramidală, rară, aerisită Productivitate foarte bună, intră timpuriu pe rod. Perioada înfloritului este târzie. Este bun polenizator.
Maturitatea de consum: se recoltează în a treia decadă a lunii august. Fructele se pretează bine la transport şi manipulare. Excelente pentru consum în stare proaspătă.
 
 
Cure
 
 
Păr de iarnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie-mare (180-300 g). Formă de pară foarte alungită. Coaja la maturare este de culoare galben-verzuie, o dungă maronie ce se întinde de la peduncul până la caliciu. Pulpa alb-gălbuie, relativ tare, dulce acidulat, cu aromă slabă. În anii secetoşi formează multe sclereide.
Caracteristicile pomului: vigoare mare. Formează o coroană aplatizată, nu prea deasă. Necesită lucrări de întreţinere în coroană.
Epoca de maturare: fructele se culeg în prima jumătate a lunii octombrie şi se pot păstra 4-5 luni.
 
 
Untoasă Hardy
 
 
Păr de toamnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie (145-200 g). Formă ovoidală, conică. Coaja de culoare gri-gălbuie la maturitate, coajă groasă. Pulpa alb-verzuie, untoasă, consistentă, zemoasă, plăcut acidulată. În anii secetoşi fructele rămân mici, fără gust.
Caracteristicile pomului: vigoare mare. Coroană deasă, piramidală.
Maturitatea de consum: se recoltează la sfârşitul lunii august, începutul lunii septembrie. Se poate depozita 1-2 luni de la recoltare.
 
 
 
Soiuri de mere:
 
Florina
 
 
Măr de iarnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie sau mare (170 - 180 g), de formă sferică turtită. Coaja de culoare roşie, cerată. Pulpa alb-gălbuie, tare, crocantă. Gust dulceag, raport armonios zahăr/acid.
Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie sau mare, coroană uşor turtită.Ramurile au tendinţa de a fi pendente. Fructifică foarte devreme şi abundent încă din primii ani.
Maturitatea de consum: se recoltează la sfârşit de septembrie, început de octombrie. Se poate depozita până în februarie.
 
 
Golden delicios
 
 
Măr de iarnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie sau mare (140 - 180 g) în funcţie de aprovizionarea cu apă şi încărcarea pomului, de formă sferică uşor alungită. Coaja subţire de culoare galben-verzuie la început, la maturitate galbenă, este sensibil la vătămările fizice şi predispusă la arsură. Pulpa galbenă, dulce, uşor acidă, parfumată. 
Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie mare, coroană piramidală, bine ramificată. Perioada înfloritului este mijlociu-târzie, târzie.
Maturitatea de consum: se recoltează la sfârşit de septembrie, început de octombrie. Păstrează calităţile de consum până în martie.
 
 
Ionathan
 
 
Măr de toamnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlocie (130 - 140 g), de formă sferică alungită. Coaja este subţire, netedă, uşor cerată, de culoare galbenă cu coloratură roşie pe mai mult de jumătate din suprafaţă. Este mijlociu sensibil la arsuri. Pulpa alb-gălbuie, consistentă, suculentă, dulce-acrişor.
Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie, coroană semi aplatizată. Crengi subţiri. Ramifică abundent, lucrările de formare a coroanei putând fi efectuate chiar după intrarea pe rod.
Maturitatea de consum: se recoltează începând cu mijlocul lunii septembrie.
 
 
Prima
 
 
Măr de toamnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlociu-mare (140-190 g). Formă de sferă turtită, uşor asimetrică.Culoarea de bază este galbe verzui cu coloratură roşie pe mai mult de jumătate din suprafaţa coajei. Fructele din interiorul coroanei nu se colorează. Pulpa este de culoare alb gălbuie, cu gust plăcut-acid. Se pretează şi pentru industrializare.
Caracteristicile pomului: vigoare mijlociu-mare. Intră pe rod devreme. Are productivitate foarte bună, fiind predispus la suprarodire. Rodeşte mai ales pe ramurile de 1-3 ani. Rezistent la foc bacterian şi mediu rezistent la făinare.
Maturitatea de consum: se recoltează în a treia decadă a lunii august. Se poate depozita circa 3 - 4 săptămâni de la recoltare.
 
 
Starkrimson
 
 
Măr de iarnă.
Caracteristicile fructului: mărime mijlociu-mare (150-170 g). Coaja de culoare roşie închisă, se colorează cu mult înainte de maturarea fructelor. Pulpa alb-verzuie. Necesită sol bine aprovizionat cu apă. Din cauza deficienţei de apă sau a vătămărilor din cauza îngheţului, pe fructe pot apărea pete amărui.
Caracteristicile pomului: pom de vigoare mică.Formează coroană de timp spur, cu crengi erecte. Are tendinţa de supraîncărcare.
Maturitatea de consum: se recoltează la începutul lunii octombrie. Suportă foarte bine transportul. Se poate depozita până în martie.
 
 
 
Soiuri de prune:
 
Stanley 
 
 
Caracteristicile fructului: fructe mijlociu mari, mari, 35 - 40 g, diametru 30-35 mm, de formă cilindrică alungită. Coaja de culoare albastru închisă, foarte cerată. Pulpa verde-gălbuie, tare, neaderentă la sâmbure la maturitate deplină.
 
Caracteristicile pomului: vigoare mijlocie. Coroană aplatizată, rară.
 
Maturitatea de consum: se recoltează la sfârşitul lunii august începutul lunii septembrie.
v 3.0
logare
www.siweb.ro
Web design Sibiu

Material saditor pomicol:
Ing. Serbu Florin: 0744705713

Material saditor viticol (vite altoite):
Ing. Moraru Dorin: 0745667681

Vin/Sampanie:
Ing. Comsa Anton: 0752191941