Soiuri si clone de vita de vie

FETEASCA ALBĂ CLON 29 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 2007

Caractere:

- soi de vigoare mare

- varful de crestere al lastarului are rozeta usor scamoasa de culoare verde cu nuanta aramie rosiatica

- strugurii de marime mijlocie cu bobul mic de culoare galben verzui

- tolerant la ger

- slab rezistent la mana si putergai cenusiu

Perioada de vegetatie: scurta (150 – 160 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor: 

- productia medie 9 to/ ha

- continutul in zaharuri 190 – 220 g/l

- aciditate 4,1 – 6,5 g/l H2SO4

Destinatie: - producerea de vinuri albe seci si demidulci din categorii cu denumire de origine si trepte de calitate

 

 

FETEASCĂ REGALĂ 21 Bl

Origine: varietate de struguri originară din Transilvania. Soiul a fost identificat, în jurul anilor 1920, în podgoria Tarnave, mai exact în comuna Danes

Caractere:

- vigoare mijlocie de crestere si fertilitate ridicata, 80-85% lastari fertili

- perioada de vegetatie: perioada mijlocie de vegetatie

- productia si calitatea strugurilor:Productiile de struguri obtinute variaza in functie de arealul de cultura, cu o medie de 15 t/ha

- acumuleaza zaharuri de la 170-180 g/l pana la 200-210 g/l,

- aciditate totala a mustului variabila intre 4,5-7,0 g/l H2SO4.

Destinatie: vinurile rezultate din Feteasca regala sunt de calitate, dar pot fi folosite si la obtinerea vinurilor materie prima pentru spumante sau distilate invechite din vin.

 

 

RIESLING ITALIAN CLON 3 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 1983

Caractere:

- vigoare mijlocie

- varful lastarului pufos de culoare alba verzuie, cu o usoara nuanta roz - violacee

- toleranta mijlocie la ger, fainare si putregai cenusiu

- sensibilitate mare la seceta

- strugurii de marime mijlocie, aripati - cu bobul mic colorat in verde galbui – auriu pe partea insortita

Perioada de vegetatie: mijlocie spre lunga (166 – 210 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia medie 12 to/ ha

- continutul in zaharuri 180 – 210 g/l

- aciditate 4,5 – 6,3 g/l H2SO4

Destinatie: - vinuri albe de calitate superioara, seci

- vinuri spumante

 

 

SAUVIGNON BLANC (Gros) – CLON 9 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 1975

Caractere: - vigoare mijlocie spre mare

- varful de crestere al lastarului cu rozeta scamoasa de culoare verde – galbui cu nuante roscate pe margine

- toleranta mijlocie la ger si seceta

- sensibilitate la putregai cenusiu si molia strugurelui

- strugurele de marime mijlocie, cu boabe de culoare verde galbui

Perioada de vegetatie: mijlocie (165 – 175 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor: 

- productia medie 11 to/ ha

- continutul in zaharuri 185 – 220 g/l

- aciditate 4,7 – 7,0 g/l H2SO4

Destinatie: - vinuri albe de calitate superioara, seci sau demiseci cu aroma deosebit de valoroasa

 

 

TRAMINER ROZ CLON 60 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 1975

Caractere:

- vigoare mijlocie, rozeta pufoasa de culoare verde- albicioasa, cu slabe nuante rosiatice - liliachii

- rezistent putregaiul cenusiu si fainare

- rezistent la ger si mai putin la seceta

- strugurele de marime mijlocie, cu bobul de culoare roz cenusie

Perioada de vegetatie: mijlocie (166 – 195 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia medie 10,9 to/ ha

- continutul in zaharuri 207 – 230 g/l

- aciditate 3,6 – 4,0 g/l H2SO4

Destinatie: - vinuri albe de calitate superioara cu denumire de origine si trepte de calitate

 

 

PINOT GRIS CLON 34 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 1975

Caractere: - vigoare mijlocie, varful de crestere al lastarului pufos, de culoare alba verzuie cu nuanta de roz violaceu

- rezistenta slaba la putregaiul cenusiu si fainare

- tolerant la ger

- strugurele de marime mijlocie, cu bobul de culoare roz cu nuanta spre gri inchis

Perioada de vegetatie: scurta (160 – 170 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia medie 9,4 to/ ha

- continutul in zaharuri ridicat peste 220 g/l

- aciditate 4,4 – 5,0 g/l H2SO4

Destinatie: - vinuri albe de calitate superioara cu denumire de origine si trepte de calitate

 

 

MUSCAT OTTONEL CLON 12 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 1995

Caractere: 

- soi de vigoare mijlocie

- varful de crestere al lastarului are rozeta scamoasa de culoare verde rosiatica mai pronuntata spre margini

- toleranta medie la ger

- sensibil la seceta si la molia strugurelui

- strugurii de marime mijlocie, cu boabele de culoare galbena aurie cu gust discret de Muscat

Perioada de vegetatie: mijlocie (160 – 210 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia medie 9 - 11 to/ ha

- continutul in zaharuri 190 – 225 g/l

- aciditate 3,5 – 6,4 g/l H2SO4

Destinatie: - producerea de vinuri albe aromate din categorii cu denumire de origine si trepte de calitate

 

 

NEUBURGER CLON 10 BL

Orgine: Romania, SCDVV Blaj – Omologat 1993

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie spre mare

- varful de crestere al lastarilor cu rozeta scamoasa de culoare rosie violacee colorata mai pronuntata spre margine

- rezistenta scazuta la ger

- sensibilitate la mana, fainare si putergaiul cenusiu

- strugurii de marime mijlocie, cu boabe compacte de culoare galbena verzuie cu miez carnos si suculent

Perioada de vegetatie: mijlocie (165 – 180 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia medie 11 to/ ha

- continutul in zaharuri 210 – 230 g/l

- aciditate 4,0 – 4,6 g/l H2SO4

Destinatie: - producerea de vinuri albe de calitate superioara cu denumire de origine si trepte de calitate

 

 

BRUMARIU

Origine: Romania, SCDVV Blaj

Caractere:

- soi de vigoare mare

- rezistnta buna la mana, fainare si putregai cenusiu

- rezistent la ger

- strugurele de marime mijlocie, cu boabe de culoare verde – galbui cu nuante rosu - gri

Perioada de vegetatie: mijlocie (170-190 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si calitatea strugurilor:

- productia medie 13 t/ha

- continutul in zaharuri 150-200 g/l 

- aciditatea : 6 – 7 g/l H2SO4 

Destinatie:- gospodariile populatiei : producerea de vinuri albe de consum curent si a vinurilor materie prima pentru distilate.

 

 

CHARDONNAY CLON 25

Orgine: Romania, SCDVV Murfatlar

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie

- varful de crestere al lastarului cu rozeta scamoasa de culoare verde, cu marginea nuantata in cafeniu-roscat

- toleranta mijlocie la ger

- sensibil la putergaiul cenusiu si expus la atacul moliilor

- strugurele de marime mijlocie, cu boabe de culoare galben verzui

Perioada de vegetatie: mijlocie (166 – 195 zile)

Epoca de maturare: 20 septembrie – 10 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia medie 8,3 to/ ha

- continutul in zaharuri 230 – 250 g/l

- aciditate : 3,5 – 6,0 g/l H2SO4

Destinatie: - producerea de vinuri albe seci si demiseci de calitate superioara cu denumire de origine si trepte de calitate

 

 

NAPOCA

Orgine: Romania, SCDPP CLUJ – NAPOCA – Omologat 1984 – din combinatia hibrida Alphone Lavallee x (Regina viilor x Muscat de Hamburg)

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie

- dezmugurire timpurie, cu rozeta de culoare verde- galbui, acopertita cu scame rare monoton

- toleranta mare la ger

- rezistenta buna la mana si putergaiul cenusiu

- sensibil la fainare

- strugurii aspectuosi, colorati uniform si rezistenta buna la transport, cu boabe mijlocii de culoare negra

Perioada de vegetatie: mijlocie (160 – 170 zile)

Epoca de maturare: 1 septembrie – 20 septembrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia mare peste 20 to/ ha

- continutul in zaharuri 130 – 140 g/l

- aciditate 4,5 – 5,0 g/l H2SO4

Destinatie: - consum struguri in stare proaspata, pentru masa

- se cultiva in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures

 

 

TRANSILVANIA

Orgine: Romania, SCDPP CLUJ – NAPOCA – Omologat 1984 – prin hibridare sexuata Blackrose x Cardinal

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie

- dezmugurire lucioasa, cu rozeta de culoare verde monoton

- toleranta slaba la ger

- sensibil la mana si fainare, rezistenta mijlocie la putergaiul cenusiu

- strugurii mari, aspectuosi, cu boabe mijlocii de culoare negru-violaceu

Perioada de vegetatie: mijlocie (175 – 180 zile)

Epoca de maturare: 15 septembrie – 1 octombrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia mare peste 22 to/ ha

- continutul in zaharuri 145 – 160 g/l

- aciditate 4,9 – 5,5 g/l H2SO4

Destinatie:

- consum struguri de masa

- se cultiva in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures

 

  

SOMESAN

Orgine: Romania, SCDPP CLUJ – NAPOCA – Omologat 1987– prin autofecundarea hibrizilor Muscat de Hamburg x Regina viilor (F2)

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie spre mare

- dezmugurire usor scamoasa, de culoare verde- aramie

- toleranta la ger si seceta

- rezistenta buna la mana, fainare si putergaiul cenusiu

- strugurii de marime mijlocie cu boabe compacte de culoare neagra vinetie, cu aspect frumos si atragator

Perioada de vegetatie: mijlocie (165 – 175 zile)

Epoca de maturare: 5 septembrie – 20 septembrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia mare peste 20 to/ ha

- continutul in zaharuri 165 – 170 g/l

- aciditate 3,5 – 3,6 g/l H2SO4

Destinatie:

- consum struguri de masa

- se cultiva in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures

 

 

SPLENDID

Orgine: Romania, SCDPP CLUJ – NAPOCA – Omologat 1984– prin hibridare sexuata Blanckroz x Regina viilor

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie spre mare

- dezmugurire glabra, cu rozeta de culoare verde - galbui

- toleranta buna la ger, mana si fainare

- tolrenta slaba la putergaiul cenusiu

- strugurii sunt mari aspecutosi cu boabe de culoare rosie- violeta neuniforme

Perioada de vegetatie: mijlocie (165 – 175 zile)

Epoca de maturare: 5 septembrie – 20 septembrie

Productia si caliatatea strugurilor:

- productia mare peste 20 to/ ha

- continutul in zaharuri 130 – 150 g/l

- aciditate 5,0 – 6,0 g/l H2SO4

Destinatie:

- consum struguri de masa

- se cultiva in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures

 

 

CETATUIA

Orgine: Romania, SCDPP Cluj Napoca – Omologat 1979 – prin hibridare sexuata Crimposie x Frumoasa de Ghioroc

Caractere:

- soi de vigoare mijlocie spre mare

- virful de crestere de culoare verde - aramie

- toleranta la ger

- rezistenta mijlocie la mana si putregai cenusiu

- strugurele de marime mijlocie- mare

- boabele de marime mijlocie-mare de culoare neagra

Perioada de vegetatie: mijlocie (175-180zile)

Epoca de maturare: 5 septembrie – 20 septembrie

Productia si calitatea strugurilor: 

- producti mare peste 15-20 to/ha

- continutul de zaharuri 150 - 153 g/l

- aciditate 4,5 – 5,1 g/l H2SO4

Destinatie:

- consum struguri de masa

- se cultiva in centrele viticole din Transilvania, Crisana si Maramures

 

v 3.0
logare
www.siweb.ro
Web design Sibiu